2021-02-08 08:59:47• hírek • Bede Emőke

1 millió eurós beruházás: napelemek kerültek a szatmári áruház tetejére is

Az elektronikai és IT-termékeket forgalmazó Altex elköteleződni látszik a környezettudatos szemlélet mellett, melynek első lépéseként több mint 1 millió eurót fektettek napelemekbe. Mint közleményükben írják, céljuk, hogy a következő években minden, a cégcsoporthoz tartozó üzlet, logisztikai park és egyéb épület a panelek révén megújuló energiát állítson elő és hasznosítsa is azt.

Az áruházlánc már több mint 1.600 napelemet telepített az Aradon, a Szatmárnémetiben és a Chiajna településen található üzletekre, de már folyamatban van további 3.000 kihelyezése a Lugoson, a Déván és a Dragomiresti községben található egységek tetejére is. Utóbbiak együttesen újabb 6.670 négyzetméternyi napelem által fedett területet jelentenek a cégcsoport számára.


Az Aradon található Altex-központ egy zöldmezős beruházás, mely mintegy 4 ezer négyzetméteren terül el, Szatmárnémetiben pedig 2019-ben nyitotta újabb, több mint 2 ezer négyzetméter alapterületű üzletét a cég - igaz, ez alkalommal a Media Galaxy márkanevet használva. E két napelem-projekt teljes költsége meghaladja a 270 ezer eurót, a Chiajna-i rendszer kiépítése 124 ezer euróba került, a lugosi és a dévai áruházakon, illetve a Dragomiresti-i logisztikai park területén telepítésre váró napelemek összköltsége pedig több mint 600 ezer euróra tehető. Amint ezek elkészülnek, a Huși, a Câmpina, a Reșița és a Turnu Măgurele városokban található áruházak kerülnek majd sorra a zöldenergia-előállítást megcélzó fejlesztésben - derül ki a cég tájékoztatásából.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: